Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τύπος : Ηχείο δαπέδου, 2.5 δρόμων, bass reflex
Μεγάφωνα : Woofer : 2x170mm, Tweeter : 1x25mm
Ισχύς : 180 WRMS
Απόκριση συχνότητας : 36Hz – 25kHz
Ευαισθησία (2,83V/m :) 92 dB
Ονομαστική αντίσταση :
Διαστάσεις (ΥxΠxΒ) {mm} : 1080x210x340
Βάρος (Kg) : 20

Το νέο Status 8.4 αποτελεί την τελευταία έκδοση του κορυφαίου ηχείου της θρυλικής σειράς Status, που για πάνω από 15 χρόνια θέτει νέα πρότυπα απόδοσης στην κατηγορία τιμής του και όχι μόνο. Το Status 8.4 "πατάει" στην μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία των ανθρώπων της Rois Acoustics. Συνδυάζει σχεδιαστικές καινοτομίες και ποιότητα υλικών, που δεν απαντώνται ούτε σε ηχεία πολλαπλάσιας τιμής και δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό "προσιτό hi-end", που του έχει αποδοθεί

Image gallery Status 8.4

status series status series status series status series status series status series status series status series status series

Τα woofer του Status 8.4 διαθέτουν κώνο από πολυπροπυλένιο, που προσφέρει εξαιρετική σχέση ακαμψίας-βάρους και χαρίζει ήχο με ιδιαίτερα χαμηλή παραμόρφωση, μοναδική καθαρότητα και εκρηκτική ταχύτητα. Το βαρύ σασί από χυτό κράμα αλουμινίου, στιβαρό και ακουστικά αδρανές αποτελεί το ιδανικό υπόβαθρο ώστε τα woofer να αποδώσουν όλες τις δυναμικές διαβαθμίσεις του μουσικού προγράμματος, από την πιο αχνή ανάσα μέχρι τις πιο εκκωφαντικές εκρήξεις με καθαρότητα και αληθοφάνεια που κόβουν την ανάσα.

Το tweeter, ειδικά σχεδιασμένο για τη Rois Acoustics, διαθέτει θόλο από μεταλλικό κράμα και μαγνήτη νεοδυμίου και βρίσκεται σε δικό του θάλαμο σε σχήμα λοβού κατασκευασμένο από ειδικά σμιλεμένο ξύλο και τοποθετημένο έξω από τη μπάφλα που στηρίζει τα woofer. Με τον τρόπο αυτό, το tweeter απομονώνεται μηχανικά από τις δονήσεις των woofer και απαλλάσσεται από τις παρασιτικές περιθλάσεις της μπάφλας, προσεγγίζοντας σχεδόν απόλυτα το ιδανικό της σημειακής ηχητικής πηγής. Παράλληλα, η τοποθέτηση αυτή του tweeter επιτρέπει την απόλυτη χρονική ευθυγράμμισή του με τα woofer, πράγμα αδύνατο σε ένα συμβατικό ηχείο, όπου όλα τα μεγάφωνα μοιράζονται την ίδια μπαφλα. Το αποτέλεσμα είναι μια ανάγλυφη, τρισδιάστατη στερεοφωνική εικόνα με εξαιρετική εστίαση και μια απίστευτη καθαρότητα στην ανάπλαση και της πιο ντελικάτης λεπτομέρειας του μουσικού προγράμματος.

Η καμπίνα του Status 8.4 είναι φτιαγμένη από εξαιρετικά σκληρό και άκαμπτο κοντρα πλακέ Ρωσικής σημύδας πάχους 21 mm, σε συνδυασμό με μπάφλα από MDF πάχους 30 mm. Οι πολλαπλές εγκάρσιες νευρώσεις, προσφέρουν στην καμπίνα μοναδική στιβαρότητα και μηχανική ακαμψία. Έτσι, εξαλείφουν τους συντονισμούς, που καταστρέφουν τη διαύγεια και την τονική ισορροπία του ήχου και θολώνουν την εστίαση της στερεοφωνικής εικόνας. Τα ειδικά ξύλινα πόδια με τους επίσης ξύλινους κώνους στήριξης προσφέρουν στο ηχείο μια σταθερή και απαλλαγμένη από συντονισμούς έδραση και ταυτόχρονα αναδεικνύουν την κομψή σιλουέττα που. Οι καμπίνες του Status 8.4 μπορούν να παραγγελθούν σε μια τεράστια παλέττα αποχρώσεων και σε τρία διαφορετικά φινιρίσματα: ελαφρώς σαγρέ, σατινέ και high gloss.

Η εσωτερική καλωδίωση των Status είναι φτιαγμένη από αγωγούς καθαρού χαλκού (CC-OFC) και με διαφορετική κατασκευή για τις χαμηλές και τις υψηλές συχνότητες.

To crossover, ακολουθώντας πιστά τις σχεδιαστικές αρχές των πρώτων Status, είναι απόλυτα μινιμαλιστικό με κλίσεις πρώτης τάξης, με στόχο την ελάχιστη φασική «υπογραφή». 'Ετσι, η ήχος του διακρίνεται για την εκπληκτική φυσικότητα, τη ροή και τη μουσικότητά του ενώ το δέσιμο και η συνοχή του (σε συνδυασμό με την εξωτερική τοποθέτηση του tweeter), χαρίζουν μια τρισδιάστατη στερεοφωνική εικόνα μοναδικής εστίασης που καθηλώνει τον ακροατή. Τα εξαρτήματα του crossover είναι εξαιρετικής ποιότητας (πηνία αέρος ακριβείας τυλιγμένα στο χέρι, πλαστικοί πυκνωτές και μη επαγωγικές αντιστάσεις metal oxide). Ειδικά τα κρίσιμα, εν σειρά εξαρτήματα είναι απολύτως κορυφαίας ποιότητας high end της φημισμένης Γερμανικής Mundorf (πηνίο woofer με φύλλο χαλκού υπερυψηλής καθαρότητας και πυκνωτής tweeter αλουμινίου/ελαίου). Εξαρτήματα τέτοιας ποιότητας δεν συνατώνται ούτε σε ηχεία με 3-4 φορές την τιμή του Status 8.4.

Το νέο Status 8.4 είναι ένα ηχείο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με αυστηρή τεχνολογική σχολαστικότητα, “μαστορικό” μεράκι και ποιότητα υλικών, που υπερβαίνει κατά πολύ τα πρότυπα της κατηγορίας του. Ένα ηχείο ικανό να προσφέρει ήχο με απαράμιλλη φυσικότητα και διαύγεια, εξαιρετική τονική ισορροπία, πλούσια μουσικότητα και δυναμισμό που καθηλώνει. Tο εισιτήριο σας για μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία!